Letenské prase aneb zabijačka v muzeu
Národní zemědělské muzeum Praha a Restaurace Pod topoly
pořádají v sobotu 8. března 2008 slavnostní akci
Letenské prase aneb zabijačka v muzeu
VSTUP VOLNÝ !
Program:
RESTAURACE POD TOPOLY (vchod z Letohradské ul., dvůr NZM Praha)
10,00 – ukázka čištění, porcování a zpracování prasete I.
14,00 – ukázka čištění, porcování a zpracování prasete II.
10,00 - 22,00 hod. - podávání zabijačkových specialit: jitrnice, jelita, prejt,
polévka „prdelačka“, ovar, tlačenka, zabijačkový guláš apod.
18,00 - 22,00 - živá country hudba
BUDOVA NZM PRAHA (hl. vchod NZM Praha – Praha 7, Kostelní 44)
10,00 - 18,00 - otevřeny všechny stálé expozice a výstavy
Vývoj výroby potravin v 19. a 20. století - staré řemeslné nářadí a dílenská zařízení
(hlavní sál v 1. patře)
Jede traktor - sbírka zemědělské techniky NZM - unikátní historické traktory a stroje
(sál v suterénu)
Malá muzejní farma::
ukázky chovu domácích zvířat: králíci, slepice a ovce – valašky (dvůr NZM Praha)
Výstava „Do neznáma“
Výstava se zabývá obdobím kolektivizace zemědělství v 50. letech minulého století. Prostřednictvím dobových textových, fotografických panelů a trojrozměrných předmětů přibližuje tehdejší politickou situaci v Československu a hlavně nezákonnosti komunistického režimu páchané na občanech vlastní země - vyhánění sedláků, vyvlastňování půdy, majetku apod. (malý sál v 1. patře)
10,00 - 18,00 – prodej slivovice, vína, medoviny, ukázky řemesel (vestibul a 1. patro)
13:00 a 16: 00 hod. – program pro děti: hudebně zábavné vystoupení „Aby bylo na Zemi milo“ souboru VANDA a STANDA (přednáškový sál ve zvýšeném přízemí)
Kontakt: Mgr. Lubomír Maršík, Národní zemědělské muzeum Praha - public relations;
tel: 220 308 382, fax: 233 372 561, e-mail: lubomir.marsik@nzm.cz; www.nzm.cz