Pátek, 19. dubna 2024

Zbavte svůj nový počítač odpadků

Zbavte svůj nový počítač odpadků
Přinesete si nové PC a zjistíte, že je plné zbytečností. Tak je lehce odstraňte. Získejte náhledy na stránky při vyhledávání na Google či internetový prohlížeč pro děti anebo elektronické pexeso.

PC Decrapifier 1.8 – freeware
Představte si, že zatoužíte po novém počítači. Stavět se vám ho nechce, protože to neumíte, anebo na to nemáte čas. Zajdete tedy do prodejny s výpočetní technikou či elektronikou, kde si ho vyberete, případně objednáte přes internet. Přijde vám domů a vy zjistíte, že kromě operačního systému Windows obsahuje řadu dalšího softwaru, který vám je k ničemu. Co s tím? Řešení je jednoduché a nabízí se ve formě produktu PC Decrapifier.

Jde o pomůcku, která je speciálně navržena k nalezení a odstranění tzv. nechtěného softwaru. Výrobci totiž ve snaze přidat k PC něco zdarma velmi rádi instalují trial, demo, či shareware verze různých programů a pomůcek (např. Norton, Corel, MS Office atd.). Ve většině případů však jde o zbytečnosti, které buď nevyužijete, anebo po uplynutí zkušební doby přestanou pracovat a vám nezbude nic jiného, než si je za drahý peníz zakoupit. To však není vše, čím mohou být počítače vybaveny. Odhalit také můžete pevně nastavenou výchozí stránku, doplňkové lišty, informace o výrobci PC ve vlastnostech systému a jiné "rádoby bonusy“. V tomto případě buď můžete jeden program po druhém odebrat, což je zdlouhavá práce, reinstalovat systém, anebo použít tento nástroj. Nemusí se instalovat, tudíž ho stačí spustit. Sám zobrazí vše, co je v PC jaksi navíc a pomůže z něho odebrat. Navíc vytvoří bod obnovy operačního systému, to abyste případně software a nastavení mohli kdykoliv vrátit, pokud byste potřebovali.

  • Stahujte ze Slunečnice na této adrese (519 KB).
  • Sdílet článek na sociálních sítích

    Partneři

    Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
    Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
    ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
    EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
    INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
    ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
    NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
    E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
    Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
    Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů