Pátek, 29. března 2024

Agrární veletrhy myslí i na nejmladší generaci

O nic nepřijdou i malí, začínající zemědělci, také jim patří část expozic vystavujících firem
Agrární veletrhy myslí i na nejmladší generaci

Na mezinárodních veletrzích TECHAGRO, ANIMAL VETEX a SILVA REGINA si přijdou na své příznivci malé mechanizace, řada firem zde představí různé rotavátory, malé pluhy, kypřiče a obraceče v provedení hobby. Tato mechanizace je určena zejména pro tzv. „malé zemědělství“. V zájmu hospodářů obdělávajících půdu na několika akrech, budou expozice renomovaných firem, které se okrajově zabývají i výrobou malé mechanizace. John Deere tradičně představí minitraktory, vhodné pro sečení malých zatravněných ploch.

Na výstavišti se rodí kozičky i ovečky

Farmáři se tedy nemusejí obávat, že program na výstavišti od 6. do 10. dubna pořadatelé koncipovali pouze pro zemědělské podniky, které samozřejmě tvoří image prestižního projektu. O nic nepřijdou i malí, začínající zemědělci, také jim patří část expozic vystavujících firem. Platí to též o výstavě zvířat při veletrhu ANIMAL VETEX, kde budou k vidění i mláďata ovcí nebo koz. V tomto případě však nejde pouze o pohled na krásná ušlechtilá zvířata, ale o  luxusní plemenný „materiál“. Vždyť veletrhu ANIMAL VETEX se pravidelně účastní  přední chovatelé z Čech a Moravy. Malé chovatele vždy zaujmou i pravidelně se rodící zvířátka na výstavišti – ovečky a kozičky. Právě tento dubnový termín je totiž jejich čas.

Novinka – „Minifarma John Deere“

Pro „nejmenší zemědělce“ připravili pořadatelé zemědělskou minifarmu, v níž nebude chybět snad nic, co by nejmenší návštěvníky výstaviště nezaujalo. „Obrovskou techniku“ o délce půl až jednoho metru, ale i o rozměru do dětské dlaně představí zejména už zmíněný John Deere, zastoupený firmou STROM Praha. Projekt „Minifarma“ doplní živá zvířata, např. miniaturní ovce, koně a také američtí westernoví krasavci – například strakatí paint horse. Trojlístek agrárních veletrhů tedy opět poskytne, kromě špičkových zemědělských a lesnických strojů, další novinku, kterou lze nazvat atrakcí, ale ve svém principu jde o výchovu mladých příznivců zemědělské techniky, o  představení chovatelské práce a  také lesního hospodářství. Lesy České republiky pro mladou generaci opět připravují výchovně zábavný program.

Oblečení pro zemědělce, lesáky, turisty i špičkové sportovce

Oblíbeným doprovodným programem agrárních veletrhů jsou módní přehlídky lesnického a turistického oblečení. V mysliveckém pavilonu „Z“ si jistě vyberou oblečení manželky farmářů či lesáků, aby mohly vhodně reprezentovat své „polovičky“. Denně tam výrobci ošacení, zejména firma Silvajagd ze Židlochovic, předvedou nejmodernější oblečení k vodě, do lesa a na dovolenou. Nebudou chybět ani "skvosty", ušité z nejmodernějších nepromokavých materiálů – nanovláken. Jak v této souvislosti říká šéf firmy Jaroslav Pospíšil: „Oblékáme všechny lidi, počínaje lesníky, nimrody a rybáře, přes zemědělce, pracovníky meteorologických služeb a ochrany životního prostředí, až po špičkové horolezce a vodáky.“

Ve stejném pavilonu stojí za zhlédnutí výstava mysliveckých trofejí nebo výstava „Za zvěří kolem světa“, která ukáže vycpaná zvířata nejen z Evropy, ale též z Asie, Afriky a Ameriky. Naučně-zábavný program doplní ukázky loveckých psů, sokolnictví, včelařství, laserová střelnice nebo povídání známých osobností. To vše za zvuku lesních rohů a chutí specialit myslivecké restaurace vytvoří neopakovatelnou atmosféru pro všechny milovníky přírody, lesa a venkova. 

Výstaviště praská ve švech

Prestižní veletrh v Brně, jedna z nejvýznamnějších akcí svého druhu v Evropě, která udává moderní směr zemědělství a lesnictví. Jde o prezentaci firem, které se zabývají výrobou, logistikou a zpracováním biomasy, k vidění bude špičková zemědělská technika, veterinární technika, těžké stroje určené pro práci v lese apod. Klobouk dolů před pořadateli, kteří i v tomto náročném projektu vyčlenili  prostor pro laickou veřejnost a poskytli prostor i mladé generaci. Firmy na agrárních veletrzích totiž už obsadily všechny pavilony a volné plochy největšího výstaviště v České republice.

Trojice veletrhů začíná 6. dubna v Brně.

Otevřeno ve dnech Ne-St: 9.00-18.00 hod., ve Čt: 9.00-17.00 hod.

Vstupné: základní 80 Kč / zlevněné 40 Kč

Více informací k veletrhu najdete na www.techagro.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů