Středa, 24. dubna 2024

KLM nastavuje novou normu - kompenzaci CO2

KLM nastavuje novou normu - kompenzaci CO2

 

Následováním závazku na udržení dlouhodobě vedoucí pozice v letectví, KLM Royal Dutch Airlines oznámily zahájení innovativních služeb kompenzací CO2 - CO2ZERO. Představením u příležitosti mezinárodního diskusního fóra v Holandsku má tato iniciativa za cíl podporovat zákazníky KLM v kompenzaci emisí oxidu uhličitého, které jsou produkovány v rámci jednotlivých uskutečněných letů, využitím této spolehlivé a snadno ovladatelné služby, která je včleněna do systému rezervací a odbavení na letech prostřednictvím webu.
Každé euro, které cestující investuje bude 100% zahrnuto do projektů kompenzace Zlatého Standartu, zaměřených na obnovování energie na celém světě. Projekty Zlatého Standartu mají nejvyšší dostupnou certifikaci CO2 a jsou plně podporovány Světovým fondem na záchranu přírody (WWF) v Holandsku.

Protože KLM bere svoji zodpovědnost vůči životnímu prostředí velmi vážně, byla již uplatněna rozsáhlá opatření v oblastech energií a redukce CO2. KLM rozlišuje problematiku leteckého průmyslu ve snižování jeho dopadů na životní prostředí, ale věří take ve vzájemnou spolupráci. Proto KLM nabízí svým cestujícím tuto službu, díky které se let stává CO2 neutrálním, jako osobní a dobrovolnou spolupráci vedle ostatních KLM akcí a investic. CO2ZERO je uživatelsky přátelský a je tím nejefektivnějším nástrojem pro zajištění redukce splodin CO2, neboť každé utracené euro se stává 100% součástí rozvoje kompenzačních projektů Zlatého Standartu, které jsou tou nejužitečnější a zároveň tou nejlevnější cestou pro kompenzaci.

CSR program KLM je dlouhodobě plánovanou strategií kolektivního přístupu. Proto KLM zorganizovalo diskusní forum, aby přizvalo ke spolupráci další akcionáře a přiblížilo představy v řešení problému stability budoucnosti. Peter Hartman, Prezident a CEO KLM, komentoval: "KLM je známa jako jednička ve své třídě z pohledu využívání energie v létání. Naše aktivity například přesvědčily Světový fond na záchranu přírody v Holandsku ke spojení sil a ke společné ukázce, že věci se v leteckém průmyslu mohou také dělat jinak. Jenom díky této harmonické vazbě na akcionáře je možné pokračovat v přibližování se směrem k optimálnímu létání."


ZDROJ:www.letectvi.cz, KLM, kráceno
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů