Pátek, 19. dubna 2024

Dvě nové Praktické příručky: ekologické pěstování brambor a ochrana révy vinné v ekologickém zemědělství

Dvě nové Praktické příručky: ekologické pěstování  brambor a ochrana révy vinné v ekologickém zemědělství

Další dvě publikace z edice „Praktické příručky“ přináší kvalitní náhled do problematiky pěstování brambor a ochrany vinné révy v ekologickém zemědělství. Publikace obsahují řadu informací čerpajících ze zkušeností ekozemědělců ve Švýcarsku a Rakousku a z provozních pokusů výzkumného ústavu FiBL. Příručka o pěstování biobrambor obsahuje podrobný popis problematiky pěstování brambor od přípravy sadby, přes ochranu rostlin až po sklizeň. Příručka o ochraně révy vinné zase podává přehled nejvýznamnějších chorob a škůdců vinic, informace o jejich bionomii, preventivních i přímých ochranných opatřeních. Obě publikace jsou odbornými lektory a poradci pro ekologické zemědělství upraveny na podmínky v České republice. Vydal Bioinstitut o.p.s ve spolupráci s výzkumným ústavem ekologického zemědělství FiBL (Švýcarsko).

Biobrambory - Jak ekologicky vypěstovat kvalitní brambory. Bioinstitut, 2007 (24 stran, distribuční poplatek 45,- Kč, poštovné, pro členy svazu PRO-BIO zdarma).

Ochrana révy vinné v ekologickém vinohradnictví před hlavními chorobami a škůdci. Bioinstitut, 2007(16 stran, distribuční poplatek 45,- Kč, poštovné, pro členy svazu PRO-BIO zdarma).

Obě publikace je možné objednat na tel. 585 631 182, info@bioinstitut.cz.

Více informací a přehled všech praktických příruček na www.bioinstitut.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů