Pátek, 19. dubna 2024

Evropská přehlídka veřejné dopravy

Evropská přehlídka veřejné dopravy
Pod patronací viceprezidenta Evropské komise Jacques Barrota se uskuteční 10. až 12. června v Paříži 3. evropský veletrh veřejné dopravy a mobility Transports Publics 2008. Pořádá ho profesní společnost na dopravu GIE objektif transport public.

Letošní ročník se zaměří především na alternativní způsoby dopravy osob (kolo, spolujízda apod.) včetně vlivu na  životní   prostředí  a ekonomiku. Zároveň se bude jako jediný evropský odborný veletrh zabývat veškerou osobní dopravou, ať už městskou, příměstskou či regionální.

Na veletrhu se představí zhruba 200 nejvýznamnějších hráčů v oblasti osobní dopravy. Budou to nejen výrobci autobusů, kolejových vozidel a komponentů, ale i dopravní společnosti, projekční kanceláře, dodavatelé řídicích a informačních systémů, softwarové firmy a firmy specializované na alternativní pohony a dopravní systémy. Očekává se účast 10 tisíc návštěvníků, převážně ze sektoru veřejné dopravy, místní a státní správy. Pro snazší orientaci bude k dispozici zvláštní trasa Inovace.

Inovace a poslední novinky budou prezentovány i na webu veletrhu (www.transportspublics-expo.com). Rovněž budou udělena ocenění za inovaci ve veřejné dopravě Innovation awards.

Čestnými hosty veletrhu budou dopravní podniky CARRIS Lisabon a STIB Brusel.

Vstupenky zdarma/předregistraci a další informace Vám poskytnou na e-mail: active@telecom.cz, tel.: 222 518 587.
Zdroj:Moderní obec
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů