Čtvrtek, 28. března 2024

Nové knihy - Tvoříme z přírodních materiálů

Tvoříme z přírodních materiálů Michaely Šmikmátorové je hravá knížka, která vám poslouží jako ideální doplněk na klidné prázdniny s malými i většími dětmi někde v tichu letní přírody.
Nové knihy - Tvoříme z přírodních materiálů
Rybičky z klacíků a kamenů, lodičky z kůry, panenky z vařeček nebo košíčky z provázků a sena vás vrátí do dětských let plných her, fantazie a volného času.

Ale nejen pro vaše děti zde naleznete inspiraci. Miska z kamínků, které jste si nasbírali třeba na dovolené může být nejen příjemnou upomínkou letních dní, ale i vkusným doplňkem interieru. Zvířátka vytvořená z uschlé trávy zase mohou doplnit vaši velikonoční nebo vánoční výzdobu. Přírodní materiály, se kterými se v této knížce tvoří jsou krásné, vkusné, dobře dostupné a často nic nestojí. Autorka vám ukáže práci s proutím, rákosem, lýkem nebo třeba včelím voskem, ale i jejich netradiční kombinace. Ve fotografických návodech je pro vás připraveno 16 projektů, ve kterých si můžete vytvořit např. krabičku k klacíků a lýka, stínítko z papíru a kapradí, dekoraci z rákosu a sušených pomerančů nebo indiánský talisman.

V době kdy voláme po ekologii a návratu k tradicím je tato knížka velmi vítaná a zvláště tam, kde se pracuje s dětmi bych ji jako inspiraci doporučila.

60 stran, 139 Kč, katalogové číslo: KH0171, knihu si můžete objednat na knihy.cpress.cz. Tato stránka vznikla ve spolupráci s nakladatelstvím Computer Press, a.s.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů