Pátek, 19. dubna 2024

Občané nemusejí s menšími vysloužilými elektrospotřebiči z domácností běhat na sběrné dvory

Občané nemusejí s menšími vysloužilými elektrospotřebiči z domácností běhat na sběrné dvory

Praha - Kolektivní systém Elektrowin přichází s novinkou, která přispěje k dalšímu rozšíření sítě míst, kde je možné zdarma odevzdat vysloužilé elektrospotřebiče.

 

Stovky prodejen v celé ČR budou od 20. 3. 2008 postupně vybavovány speciálními sběrnými koši, do kterých bude možné odkládat především menší zařízení, která v domácnostech dosloužila, tedy například rychlovarné konvice, fény nebo elektrické nářadí.

 

„Kolektivní systém Elektrowin tak chce zároveň pomoci prodejcům splnit v předstihu požadavek, se kterým přichází návrh novely zákona o odpadech, který v těchto dnech prochází připomínkovým řízením,“ uvedl generální ředitel Elektrowin, a.s. Roman Tvrzník.

 

„Košů jsme připravili 2000 a věříme, že se je podaří všechny umístit,“ věří Roman Tvrzník.

 

Počet míst zpětného odběru vysloužilých elektrozařízení po celé České republice by se tak podstatně zvýšil. Dosavadní síť tvořená sběrnými dvory obcí se rozšíří o další místa zpětného odběru u posledních prodejců, kde je možné se zdarma zbavit vysloužilých zařízení.

 

 

Elektrowin, a. s., byl založen 25. května 2005 jako provozovatel kolektivního systému, zajišťujícího oddělený sběr, zpětný odběr, zpracování, využití a odstranění elektrozařízení a elektroodpadu. Zaměřuje se na velké a malé elektrospotřebiče a elektrické a elektronické nástroje. Společnost je koncipována jako nezisková, jejími akcionáři jsou přední výrobci velkých a malých domácích spotřebičů. Prostřednictvím 478 sběrných dvorů ve 380 městech, téměř 1500 provozoven posledních prodejců a mobilních svozů zajištěných ve více než 3780 obcích smluvně pokrývá přes 84 % obyvatel ČR.

Pro bližší informace prosím kontaktujte:

Taťána Pokorná, Elektrowin, e-mail tana.pokorna@elektrowin.cz

Květa Hrubešová, Omne bonum, e-mail hrubesova@omnebonum.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů