Čtvrtek, 28. března 2024

Výtvarná soutěž Můj kousek Země zahájí kampaň Jaro pro Zemi

Výtvarná soutěž Můj kousek Země zahájí kampaň Jaro pro Zemi

V první jarní den, zahájila kampaň Jaro pro Zemi. Každý pátek vás budeme informovat o akcích, které se pod hlavičkou Jara pro Zemi odehrají v následujícím týdnu.  Přehled akcí každého týdne najdete k nahlédnutí také na webových stránkách MŽP v Kalendáři akcí.

Kampaň zahajuje vyhlášením druhého ročníku dětské výtvarné soutěže Můj kousek Země 2008, kterou pořádají Česká geologická služba a Ministerstvo životního prostředí ČR.

Loňský první ročník soutěže Můj kousek Země byl připraven v souvislosti s nadcházejícím Mezinárodním rokem planety Země 2008, který byl vyhlášen na základě společné iniciativy Mezinárodní unie geologických věd a organizace UNESCO v lednu 2006. Tato svým rozsahem dosud zcela mimořádná celosvětová iniciativa má za cíl připomenout a přiblížit opomíjený význam geověd pro ochranu planety Země, její přírody a životního prostředí a optimální využívání přírodních zdrojů.

Tématem letošního druhého ročníku výtvarné soutěže Můj kousek Země 2008 je kreslený příběh s tematikou ochrany životního prostředí. Děti mají možnost ztvárnit příběh pojednávající o ochraně nebo naopak ničení životního prostředí na naší planetě. Může to být skutečná událost, která se odehrála v okolí školy, u sousedů, ve městě, ve kterém děti žijí, nebo třeba i fiktivní příběh obsahující představy, jak by se měly problémy týkající se prostředí, v němž žijeme, řešit. Podrobnosti o soutěži lze nalézt na www.geology.cz/soutez-2008.

Koordinátorem projektu Jaro pro Zemi je odbor vnějších vztahů MŽP. Pokud se kdokoli rozhodne připojit, stačí, když zašle informace o akci s kontaktními údaji na adresu jaroprozemi@env.cz. Akci zařadí MŽP do kalendáře na webových stránkách MŽP a organizátor akce získá také možnost využívat logo kampaně Jaro pro Zemi.
Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů