Pátek, 29. března 2024

Studenti zrušené školy mohou jít na ČVUT

Studenti zrušené školy mohou jít na ČVUT
Strojní fakulta Českého vysokého učení technického v Praze nabízí místo studentům soukromého Pražského technologického institutu.

Institut se stal vůbec první vysokou školou, které ministerstvo odebralo státní souhlas. Důvodem bylo to, že nemá akreditaci jediného studijního programu Inženýrská ekologie, který vyučovala.

"Studenti se mohou přihlásit do studijního programu Strojírenství, jehož součástí je obor Technika životního prostředí, tepelná a procesní technika. Některé předměty jim mohou být uznány," informovala včera Andrea Vondráková z rektorátu ČVUT.

Ministerská komise akreditaci neudělila mimo jiné proto, že vyučující s vědeckou hodností a odpovídající publikační a další tvůrčí činností nebyli kmenovými vyučujícími Institutu, ale jen externisty s malým rozsahem úvazku.

Na soukromé škole navštěvovalo 76 studentů obory ochrana životního prostředí, doprava a životní prostředí a stavebnictví a životní prostředí.

"Přijmeme všechny uchazeče o studium na ČVUT, kteří mají řádně ukončené středoškolské vzdělání s maturitou, podají včas přihlášku a jejichž přihláška splní všechny formální náležitosti," uvedl děkan strojní fakulty František Hrdlička.

Součástí přijímacího řízení do nabízeného oboru nebudou přijímací zkoušky.

Pro uznání předmětů, které absolvovali studenti v Institutu, bude podle ČVUT rozhodující porovnání jejich studijních plánů se studijními plány na strojní fakultě.
Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů