Pátek, 29. března 2024

Výstava představí péči o životní prostředí ve středních Čechách

Výstava představí péči o životní prostředí ve středních Čechách

Jílové (u Prahy) - Jak funguje čistírna odpadních vod a co všechno lze vyrobit z recyklovaných opadů, se dozvědí návštěvníci výstavy, která se nyní chystá v Regionálním muzeu v Jílovém u Prahy. Expozice s názvem Jak se žije ve Středočeském kraji? bude putovní a zájemci ji postupně uvidí nejméně v deseti muzeích na území kraje, sdělilo ČTK tiskové oddělení hejtmanství.

Cílem výstavy je představit vybraná ekologická témata prostřednictvím textů, fotografií, schémat či výchovných her pro nejmenší. Chybět nebudou ani trojrozměrné předměty, například model čistírny odpadních vod či takzvaného pasivního domu, který má nízké nároky na vytápění.

"Účastníci budou mít jedinečnou příležitost dozvědět se množství zajímavých informací z oblasti ochrany přírody a krajiny, ochrany ovzduší, nakládání s odpady, vodního hospodářství snadno přístupnou formou," uvedl hejtmanův náměstek pro životní prostředí Vilém Žák. Další informace, na které již na výstavě nezbylo místo, budou publikovány ve sborníku, který bude návštěvníkům k dispozici.

Putovní výstava potrvá do prosince 2010. V Jílovém ji bude možné navštívit od úterý 22. dubna do 15. června.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů