Pátek, 29. března 2024

Ekologické trendy

Ekologické trendy
Na tohoročnom veľtrhu Hannover Messe predstaví Sharp vývojové trendy, štúdie a produkty prinášajúce úsporu energie a využívajúce energiu bez emisií CO2.

Ekologicky vyspelé mestá, budovy s kanceláriami, obytné domy a ekologicky vyspelá výroba: na všetky tieto štyri oblasti života vystavuje líder v oblasti LCD a solárnych technológií jednotlivé na budúcnosť orientované energetické riešenia.

V posledných rokoch si LCD televízie spoločnosti získali ekologickú povesť. V roku 2005 boli televízie Sharp prvými televíziami s plochou obrazovkou, ktoré získali EÚ eco-label, špeciálne ekologické ocenenie od Európskej komisie. V súčasnom období toto ocenenie už vlastní viac ako 40 LCD televízií Sharp.

Už v roku 1959 začal Sharp s výskumom a vývojom na poli fotovoltaiky a už v roku 1963 odštartoval masovú výrobu solárnych článkov. Solárne články od Sharpu boli prvýkrát využité na japonských majákoch v roku 1966. Ich ďalšie použitie bolo na satelitoch v roku 1976. Do dnešných dní Sharp vyrobil solárne články s celkovou kapacitou 2 gigawatty a každý štvrtý solárny článok na svete bol vyrobený priekopníkom solárnej energie.
Vývoj a výstavba najmodernejších tovární je veľmi podstatný aspekt ekologickej stratégie Sharpu. Tieto továrne by mali minimalizovať ekologický dopad a vyrábať v súlade s prírodou.

Výroba LCD televízií v továrni Kameyama je toho najlepším príkladom. Tretina využívanej energie je tu generovaná kombináciou technológií priateľských k životnému prostrediu – systémami založenými na zemnom plyne s palivovými článkami a pomocou jednej z najväčších fotovoltaických elektrární na svete. Preto sú CO2 emisie v továrni výrazne znížené.

Nový priemyselný komplex pre 21. storočie v japonskom Sakai začne s výrobou v roku 2010. Tu budú prvýkrát na svete vyrábané solárne články a LCD televízie dohromady. To umožní využiť synergiu pri výrobe a vyhnúť sa nadbytočnej preprave. A pokiaľ ide o ekologické inovácie Sakai dokonca ešte prekoná Kameyamu II.

http://www.svet-komunikacie.sk

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů