Pátek, 19. dubna 2024

S rozšířením automobilky se zvýší hluk, bojí se lidé

S rozšířením automobilky se zvýší hluk, bojí se lidé

Kvasiny - Kvasinští občané se obávají, že s rozšířením automobilky, se zvýší i hluk. Solničtí naopak mají strach z vyšší dopravy. Škoda auto, a. s. potvrzuje, že se chystají stavební změny, respektive rozšiřování závodu, a plánuje se i zvýšení výroby. Což by mělo do budoucna přinést i další pracovní místa.

„V současné době se postupně rozjíždí výroba nového vozu Škoda Superb. Postupně by se měla dostat až na denní výrobní kapacitu sto sedmdesáti vozů,“ prozradil první z plánů Jaroslav Černý, tiskový mluvčí Škody Auto a. s.

Kvasinská automobilka by měla v srpnu příštího roku rozjet výrobu dalšího vozu Yeti. V souvislosti s tímto produktem automobilového průmyslu však přijdou nezbytné stavební změny přímo v areálu závodu. „Chystáme rozšíření výrobních ploch, konkrétně půjde o novou halu o rozloze čtyřiiadvaceti tisíc metrů čtverečních pro montáž a logistiku. S tím přichází i další změna. Právě kvůli nové hale bude nutné přeložit stávající zkušební dráhu. Veškeré stavební úpravy by neměly mít dopad na život v obci. Naprosto zbytečné jsou obavy kvůli hluku. Nová hala je úmyslně situovaná na druhou stranu od obce,“ vysvětlil mluvčí Škody.

„Hluku se opravdu obáváme. Před sedmi lety, kdy se rozjížděla nová část fabriky, tak jsme s hlukem bojovali. Nyní nám zase hrozí jiní podnikatelé s budováním letiště,“ postěžoval si jeden z občanů který si nepřál být jmenován.

„Podle platné legislativy hluk pravidelně vyhodnocujeme. Musíme a chceme plnit všechny limity. Proto přijímáme nezbytná opatření, abychom normy nepřesáhli,“ zdůraznil Černý.

S rozvojem automobilky, která nabízí stále nová pracovní místa, roste i doprava. Nejde jen o dopravu osobních aut, ale i kamionovou.

„S parkováním v obci je problém. Pokud ještě počet zaměstnanců vzroste, pak určitě přibude i aut.

Naše rodina řeší téměř denně vozy, stojící ve výjezdu u naší babičky,“ zmínila část problému Jana Růžičková z Kvasin.

„Do práce jezdím na kole, mám to kousek. Osobně nevnímám hluk z fabriky jako z výroby, ale spíše auta a provoz v dobách, kdy se střídají směny,“ dodal zaměstnanec Jiří.
 

Zdroj: www.denik.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů