Čtvrtek, 18. dubna 2024

Nejnovější trend: nehlučná řešení

Nejnovější trend: nehlučná řešení
Firmy v oboru si uvědomily důležitost vyvážení výhod plynoucích z dodávek v nočních nebo časných ranních hodinách s ochranou kvality života lidí žijících v okolí obchodů a skladů. Mnoho možností, jak zajistit tiché dodávky ale není k dispozici.

Jednu z výjimek představuje nový paletový vozík Lifter Silent s tichým provozem od společnosti BT. Je příkladem nové generace manipulační techniky s tichým provozem, a tím i šetrným přístupem k lidem žijícím v okolí různých prodejen a provozoven. Při zásobování nákupních center zabrání negativním reakcím občanů, na prodejní ploše odstraňuje obtěžující hluk.

POHODLNÉ A PRAKTICKÉ TICHO

Vozík je zkonstruován tak, aby hluk vzniklý při manipulaci s nákladem nepřekročil úroveň 60 dB. Tato hodnota je potvrzena i certifikátem nizozemského programu PIEK, který bude brzy platný v celé Evropě (www.piek.nl).

Tichý provoz je docílen gumovým řídicím kolem z vysoce kvalitní gumy, nebo vidlicovými koly vyrobenými ze speciálního materiálu Powerthane. Použitím speciálních materiálů tlumících otřesy na rámu byl redukován hluk způsobený vibracemi, nastavitelné gumové čepy na koncích táhel ještě více omezují drnčení při plně spuštěných vidlicích.

Vozík BT Lifter Silent je stejně robustní a pevný jako ostatní paletové vozíky BT. Snadno se ovládá, snadno se u něho provádí údržba a deklarovaná dlouhá životnost je potvrzena doživotní zárukou na rám a pětiletou zárukou na hydraulickou jednotku a tažnou tyč.

Na přání je možné obdobně upravit i elektrické nízkozdvižné vozíky BT Orion.

ZNAČNÉ KONEČNÉ ÚSPORY

Produkty tohoto typu umožňují celé společnosti i firmám těžit z výhod distribuce a zásobování mimo tradiční pracovní dobu. Výzkumy v Nizozemsku ukázaly, že večerní a noční distribuce zboží zkracuje přepravní dobu až o 50 % a vede k nižším emisím škodlivých látek do ovzduší a zásadním úsporám paliva a mzdových nákladů. Přesun části přepravy do večerních a nočních hodin snižuje počet vozidel na silnicích v době dopravních špiček a činí provoz bezpečnějším a přehlednějším nejen pro řidiče, ale i pro chodce a cyklisty.

AUTOR: Jindřich Přívora

je trade marketing managerem společnosti BT Česká republika
Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů