Pátek, 19. dubna 2024

Kompostovatelná taška Bioplast má certifikát

Kompostovatelná taška Bioplast má certifikát

20. 5. 2008 Tiskové středisko BVV – Na stánku číslo D050 firmy EnviWeb s.r.o., provozovatele internetového zpravodajského portálu www.enviweb.cz a organizátora poradenského centra Ekologických veletrhů Brno, bylo předáno osvědčení platnosti environmentálního prohlášení o výrobku firmě HBABio, spol. s r.o. Praha na výrobek "Odnosná kompostovatelná taška BIOPLAST". 

Environmentální prohlášení o výrobku (Environmental Product Declaration - EPD) je soubor měřitelných informací o vlivu produktu na životní prostředí v průběhu jeho celého životního cyklu (např. spotřeba energií a vody, produkce nebezpečných odpadů, vliv na změnu klimatu, rozrušování ozonové vrstvy, apod.). Tyto informace se zjišťují metodou analýzy životního cyklu (LCA) podle norem ČSN ISO 14040-49 a mohou být ještě doplněny různými dalšími údaji, jež jsou považovány za podstatné.

Osvědčení platnosti předal pan prof. RNDr. Jiří Hřebíček,CSc., předseda výstavního výboru Ekologických veletrhů, který pogratuloval zástupcům firmy a vyzdvihl velký přínos tohoto výrobku pro ochranu životního prostředí.


zdroj: www.bvv.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů