Pátek, 29. března 2024

Plastové plombovací objímky k ochraně měřidel energií

Plastové plombovací objímky k ochraně měřidel energií

Brněnská společnost SSB SERVIS SYSTÉM Brno s.r.o. se od počátku svého vzniku soustředila na ochranu životního prostředí. V počátcích se zabývala měřením znečištění ovzduší na plynových zařízeních a v roce 2004 rozšířila záběr své pozornosti na oblast kontroly spotřeby energií, a to zejména vody a plynu.

Český trh obohatila o nový typ plastové plombovací objímky určené k zajištění jakýchkoliv potrubních spojů provedených instalatérským šroubením. V letošním roce rozšířila sortiment a v současné době nabízí tři typy plastových plombovacích objímek, které slouží k zajištění vodoměrů a plynoměrů a jsou vhodné i pro novou generaci  měřidel s minimalizovanými rozměry. 

Základním požadavkem na všechny tři typy našich plombovacích objímek je bezpečné zajištění potrubního spoje a jednoznačná prokazatelnost pokusu o neoprávněnou manipulaci s plombovací objímkou. Jakýkoliv systém je překonatelný, ale je důležité, aby pokusy o překonání byly prokazatelné.

Jednotlivé typy plombovacích objímek se liší konstrukčním provedením, které určuje jejich způsob montáže a demontáže. Naopak, všechny tři typy mají řadu společných užitných vlastností. Patří k nim nutnost použití jen základního nebo žádného nářadí při montáži a demontáži, nebo použitý materiál, který je odolný proti vysokým i nízkým teplotám, vyšším tlakům i agresivnímu prostředí a zároveň je-li poškozen, není možné jej uvést do původního stavu. Další vlastností je, že při správném způsobu demontáže dojde vždy ke zničení pouze plomby a objímku lze použít opakovaně. Součástí dodávky je možnost označení plomb mikroúderovým způsobem, přičemž je na objímkách ponechán prostor pro běžné uživatelské označení plombovacími kleštěmi a na přání zákazníka je možné na objímku umístit vlastní logo. Objímky dodáváme v rozměrech 1/2“, 3/4“, 3/4“V (pro Isiflo ventily), 1“ a 5/4“, v barvě dle přání zákazníka.

Cílem naší společnosti do nejbližší budoucnosti je uvést na trh další typy zajišťovacích prvků z recyklovatelných materiálů, které nahradí stále ještě používané olovo.

Zdroj: SSB SERVIS SYSTÉM Brno s.r.o.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů