Středa, 24. dubna 2024

Radiohead chce mít ekologické koncerty

Radiohead chce mít ekologické koncerty

Paříž - Britská skupina Radiohead chce, aby se její příští evropské turné konalo ve znamení ekologie. Nabádá proto posluchače, aby na její pařížské koncerty, jež se mají konat 9. a 10. června, nejezdili automobilem.

Skupina vybízí své fanoušky, aby nejezdili na koncert vozem sami, ale svezli v něm i své kamarády, čímž se šetří jak životní prostředí, tak místo a peníze, nebo použili veřejnou dopravu. Uvedlo to hudební vydavatelství Beggars, které vydalo poslední album skupiny Radiohead.

Kapela Radiohead, která zahajuje své evropské turné v pátek v Dublinu, pověřila specializovanou agenturu, aby spočítala jeho "ekologický dopad". "Skupina se snaží omezit emise skleníkových plynů tím, že používá úsporné osvětlení, převáží svou techniku místo letadlem vlakem nebo lodí a využívá recyklovatelný materiál," zdůrazňuje se v dokumentu.

Radiohead vyzvala francouzské ekologické sdružení Přátelé Země (Les Amis de la Terre), aby se k ní při evropské části turné připojilo a upozorňovalo veřejnost na nutnost snižovat emise skleníkových plynů.

Skupina zahájila své světové turné 5. května ve Spojených státech. Evropská část turné skončí 8. července.

http://www.financninoviny.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů