Pátek, 19. dubna 2024

Teplá Vltava stále láká vodáky

Teplá Vltava stále láká vodáky

VIMPERK - Dobrá zpráva pro vodáky přišla ze šumavského národní parku. Teplá Vltava bude i nadále splavná při dodržení limitu 45 centimetrů na vodočetné lati na Soumarském mostě. Avizovaný upravený návštěvní řád bude platit nejdříve v srpnu a zákaz splouvání bude v létě platit maximálně 14 dní.


Správa parku chtěla úsek na základě studií vědců uzavřít již od poloviny června do poloviny srpna, ale Rada národního parku bude zasedat až 22.července, proto může změna platit nejdříve od 1.srpna.


"Do té doby se budou návštěvníci řídit podle současného návštěvního řádu. Rada parku ale pravděpodobně neschválí nový řád ani v červenci. Proti jsou hlavně obce," řekl pro MFDnes předseda Svazu šumavských obcí František Nykles. Rozhodnout tedy bude muset ministerstvo životního prostředí, které se postaví pravděpodobně na stranu správy parku.


Zástupci parku a obcí hledají kompromis, na kterém se společně dohodnou. "Nemůžeme za čtyři až pět měsíců vyřešit něco, o čem se nejednalo deset nebo 12 let," řekl listu ředitel správy parku František Krejčí.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů