Středa, 24. dubna 2024

Školy se budou moci hlásit o nádoby na tříděný odpad

Školy se budou moci hlásit o nádoby na tříděný odpad

Praha - Školy budou moci zdarma získat kontejnery na tříděný odpad. Počítá s tím projekt, který tento týden schválilo ministerstvo životního prostředí. Zájemci budou moci o nádoby žádat prostřednictvím krajských úřadů, informoval ČTK úřad.

Školy dostanou barevné kontejnery a koše na papír, sklo a plast, žádat však mohou i o nádoby na bioodpad a nápojové kartony. Zařízení si však budou muset s městem nebo svozovými firmami zajistit odvoz vytříděných odpadů ke zpracování.

Na financování projektu by mělo směřovat asi 45 milionů korun z takzvané technické asistence Operačního programu Infrastruktura. V červnu by mělo být vyhlášeno výběrové řízení na dodavatele nádob. Školy by je podle ministerstva měly dostat nejpozději do konce letošního roku.

Pokud se počet kontejnerů nevyčerpá, budou je zřejmě moci získat jiní zájemci, například knihovny, mateřská centra a domy s pečovatelskou službou.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů