Pátek, 29. března 2024

Stát si zachová kontrolu nad kvalitou sanace starých ekologických zátěž

Stát si zachová kontrolu nad kvalitou sanace starých ekologických zátěž

Stát musí mít kontrolu nad průběhem sanace starých ekologických zátěži, aby byl schopen garantovat kvalitu a ekologický efekt sanačních prací. To je podstatou změn v usnesení vlády o návrhu ministra financí Miroslava Kalouska, které dnes na jednání vlády prosadil ministr životního prostředí Martin Bursík.

 

„Spolu s ministrem Kalouskem předložíme ještě před zahájením zadávacího řízení návrh, který definuje roli MŽP a České inspekce životního prostředí tak, aby supervize kvality prováděných sanačních prací opravdu efektivně fungovala,“ říká ministr Bursík. „Stát musí být schopen garantovat kvalitu od počátku až do konce sanace, tedy od analýzy rizik, přes průběh sanace až po odevzdanou práci a závěrečnou zprávu,“ dodává ministr Bursík.

 

Martin Bursík kromě toho na dnešním jednání vlády prosadil rovněž to, že u všech starých zátěží, kde se tak dosud nestalo, musí být ještě před zadáním zakázky zpracována a oponována analýza rizik. Ministr financí musí také vládě předložit ke schválení kompletní zadávací dokumentaci k této zakázce, jejíž součástí bude mimo jiné i kompletní a definitivní seznam starých zátěží, jejichž sanace bude předmětem zakázky.
Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů