Čtvrtek, 28. března 2024

Sexem k ekologii

Sexem k ekologii

Výrobce sexuálních pomůcek ze dřeva tvrdí, že jsou eko-friendly a pomáhají chránit planetu. Dočkáme se reakce prezidenta ČR Klause, že i tento krok je aktem eko terorismu?

Konkrétně nabízená sexuální hračka nese názve Eco-Dildo a jak výrobce uvádí, je vyrobena z výběrového dřeva a leštěna tak dlouho, aby povrch byl hedvábně jemný. Už se těším, až výrobek přijde na český trh a bude muset podstoupit povinné testování našimi zkušenými kontrolory kvality. Jestli se pak přidá i pověstný KEZ, který kontroluje původ bio výrobků, bude to asi celkem fajn mejdan.

Na druhou stranu obdivuji podnikatele, kteří dokáží využívat směru větrů v zákaznických trendech a náladách. Aby jste dnes zabezpečili úspěšný prodej jakékoli „blbosti“, stačí ji vyrobit se značkou eko a mnoho lidí zmatených reklamní masírkou si ji jistě koupí. Otázkou zůstává, jak výroba jednoho vyleštěného kolíku zatíží životní prostředí (počítejte s pokácením zdravého stromu, napouštěním oleji a chemickými látkami - barvami apod., a poté jeho nemožnost recyklace). Poté si vzpomeňme na staré dobré silikonové „věci“, které jsou plně recyklovatelné, dokonce sluncem degradovatelné a jejich výroba je již optimalizovaná, aby nedocházelo k otravě prostředí.

Bohužel, nebo bohudík, nedokážu porovnávat samotný pocit z jejich použití.

Autor: Jan Förster

http://www.colourplanet.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů