Úterý, 16. dubna 2024

DHL: Objem ekologických zásilek v ČR roste

DHL: Objem ekologických zásilek v ČR roste
PRAHA (WR) - Lidé v České republice mají zájem o ochranu životního prostředí skrze posílání zásilek. Dva měsíce od oficiálního spuštění nové služby GoGreen zaznamenává společnost DHL Express rostoucí poptávku po "ekologickém" doručování. Zákazník díky ní může aktivně pomáhat k ochraně životního prostředí podporou vybraných projektů vedoucích ke snižování emisí oxidu uhličitého. V současné době využívá této možnosti v České republice 20 stálých klientů. V České republice byly odeslány prostřednictvím této služby již stovky zásilek.

Zásilky přepravované se službou GoGreen využívají stejné přepravní sítě jako běžné zásilky, avšak za malý příplatek dvě procenta z přepravní ceny získá klient možnost přispět na ekologické projekty a současně obdrží Certifikát o eliminaci oxidu uhličitého vzniklého přepravou jeho zásilek. Zásilka přepravovaná s touto službou dorazí v požadovaném čase jako jiné zásilky. Na snižování ekologické zátěže spolupracuje společnost DHL s řadou ekologických společností a organizací.

Získané finanční prostředky podpoří ekologicky prospěšné projekty v různých koutech naší planety, ale i v České republice. Podle výsledků průzkumu společnosti DHL na českém trhu se podstatná část zákazníků zajímá o dopady jejich činností na životní prostředí.

"Zájem ekologicky smýšlejících lidí v České republice pomáhat životnímu prostředí nás příjemně překvapil. Věříme, že tuto oblast čeká do budoucna dynamický rozvoj, což nám potvrzují i výsledky ze sousedních zemí. V sedmi evropských státech, kde byla služba GoGreenN zavedena v průběhu roku 2007 dosáhl počet zásilek využívajících služby téměř 90 tisíc," uvedl Product Manager TimeDefinite Martin Pocar.

Každý zákazník, který využívá službu GoGreen, navíc obdrží speciální roční certifikát, na němž bude uveden celkový objem snížených emisí za celý rok. Certifikát, který je ověřován nezávislou třetí stranou společností SGS může zákazník použít také ve své zprávě o "Společenské odpovědnosti", a tím poukázat na své odpovědné chování vůči životnímu prostředí.
 
Vydavatel: WEBReporter.cz, Česká informační agentura, s.r.o.
Redaktor: Barbora Bělinová
Telefon: 420224800977
e-mail: belinova@webreporter.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů