Čtvrtek, 28. března 2024

V USA chtějí čističku odpadů pojmenovat po Bushovi

V USA chtějí čističku odpadů pojmenovat po Bushovi

San Francisco - V lednu příštího roku GeorgeW. Bush opustí prezidentský úřad. Jeho odpůrci ze San Franciska už mu chystají „dárek“. Skupina, která si říká Sanfranciský výbor pro prezidentský památník, mu chce vzdát ironický hold tím, že po něm nechá pojmenovat místní čističku odpadních vod.

„Je důležité pamatovat si naše lídry ve správném historickém kontextu,“ řekl tisku Brian McConnell.

Změnit jméno čističky není jednoduché. Musí se o něm hlasovat v místním referendu. To by skupina odpůrců prezidenta Bushe ráda uspořádala ve stejnou dobu, kdy proběhnou v listopadu prezidentské volby. Republikánská strana má na celou věc odlišný názor. Myslí si, že plán „smrdí“, a pokusí se zabránit tomu, aby referendum proběhlo.

Jejich odpor však přišel trochu pozdě. Organizátor petice pro referendum Brian McConnell předložil 12 000 podpisů sanfranciských obyvatel místnímu volebnímu výboru.

Pokud jich po ověření bude alespoň 7 168 platných, referendum o změně jména čističky odpadních vod proběhne.

„Prací čističky je vyčistit nepořádek, a tak si myslíme, že jde o vhodnou poctu pro George W. Bushe,“ řekl McConnell. Podle něj se po současném prezidentovi bude nepořádek uklízet nejméně 20 let.

Kalifornští republikáni s jeho tvrzením nesouhlasí. „Je to hloupý nápad. Stydím se za to, že jsem ze San Franciska,“ řekl tisku Patrick Dorinson.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů