Čtvrtek, 28. března 2024

Vyřešte vytápění a větrání jedním tahem

Vyřešte vytápění a větrání jedním tahem

Běžná okna zajišťují účinné větrání svými spárami. Pokud je utěsníte, ušetříte. Ale pokud jste zároveň nevyřešili větrání, hrozí vaší domácnosti vyšší vlhkost, hromadění CO2 či plísní. Pokud máte zdroj tepla, který závisí na vzduchu z místnosti, můžete počítat s další komplikací – oheň nebude mít vzduch k hoření.

 

Společnost Schiedel si uvědomila souvislost provozu lokálních spotřebičů a větrání v nově stavěných i rekonstruovaných domech. Vyvinula dva systémy, které každý po svém předcházejí výše zmíněným problémům - komínový systém Schiedel ABSOLUT a systém řízeného větrání Schiedel AERA.

Komínový systém ABSOLUT vyniká těsností, odstraňuje tepelné mosty a zabezpečuje přívod spalovacího vzduchu přímo do spotřebiče. Vzduch pro spalování není tedy nutné přivádět do místnosti. ABSOLUT má dva oddělené průduchy – tepelně izolovanou šachtu pro přívod vzduchu a vlastní univerzální komínový průduch pro odvod spalin.

Větrací systém Schiedel AERA zabezpečuje automatickou výměnu vzduchu v celém domě. Větrá, když je to třeba, a tam, kde je to třeba – v kuchyni, když vaříte, v ložnici, když spíte.

ZDROJ:www.arciweb.cz,www.schiedel.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů