Čtvrtek, 28. března 2024

Rockoví fanoušci po sobě zanechali ve Vizovicích desítky tun odpadků

Rockoví fanoušci po sobě zanechali ve Vizovicích desítky tun odpadků

VIZOVICE - Celý týden bude ve Vizovicích trvat, než pracovníci technických služeb odklidí nashromážděný nepořádek, který tu zanechali fanoušci čtyřdenního festivalu Masters of Rock. Ředitel Technických služeb Vizovice Alois Pavlůsek agentuře Mediafax v pondělí řekl, že jde asi o 65 tun odpadků.

Během pondělního dopoledne začali odjíždět poslední fanoušci vizovického festivalu a po sobě zanechávali doslova spoušť. Všude okolo se válí kelímky od piva, papíry, igelity, promočené spacáky či deky a dokonce i boty. Celými Vizovicemi se táhne zápach a lidé žijící v blízkosti místa konání festivalu raději ani neotevírají okna. Jen úklid centra města a nejfrekventovanějších ulic včetně vlakového nádraží potrvá podle Pavlůska tři dny. "Plánujeme, že do středy uklidíme centrum a do konce týdne pak zbytek. Loni jsme posbírali kolem 60 tun odpadků, letos to vypadá ještě hůř. Odhadujeme, že tentokrát to bude tak o pět tun více," konstatoval Pavlůsek.

Do boje s nepořádkem vyrazila dvě auta na velké kontejnery, jeden vůz s kapacitou 1100 litrů odpadků, jeden malý náklaďák na svoz pytlů a v zápřahu je i průmyslový vysavač na odklízení výkalů po účastnících festivalu. V pohotovosti je 15 pracovníků technických služeb a dalších 40 brigádníků. Podle policejních odhadů se na festival sjelo kolem 30 tisíc lidí, celé Vizovice mají přitom 4700 obyvatel.

http://zlin.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů