Středa, 17. dubna 2024

Karlovy Vary rozmístí červené kontejnery na sběr elektroodpadu

Karlovy Vary rozmístí červené kontejnery na sběr elektroodpadu

KARLOVY VARY - Speciální červené kontejnery rozvezou v úterý po Karlových Varech. Jde o zkušební stacionární nádoby na sběr elektroodpadu, které město jako první v České republice od 15. července zavádí.


"Smyslem rozmístění červených kontejnerů je ulehčit lidem třídění elektroodpadu a zvýšit výtěžnost menších spotřebičů. Jde o součástky osobních počítačů, kalkulaček, walkmanů, CD přehrávačů a mobilních telefonů. Až dosud končily v netříděném odpadu. Nyní chceme, aby po recyklaci byly opět využity," řekl v úterý agentuře Mediafax náměstek primátorky Petr Keřka (ODS).


Během úterý bude rozmístěno prvních deset červených kontejnerů. Podle rozhodnutí magistrátu bude zkušební provoz trvat do 31. prosince 2008. Test ukáže, nakolik si lidé zvyknou drobný elektroodpad třídit. Rozvoz a odvážení kontejnerů hradí společnost Asekol, město poskytne prostor pro jejich umístění.


Až dosud bylo v Karlových Varech celkem 175 kontejnerů na papír, 171 na sklo, 179 na plasty a čtyři na plechovky. Celkové náklady na separaci odpadů činí ve městě ročně dva miliony korun. Roční výtěžnost je 765 tun papíru, 374 tun skla a 200 tun plastů.


Autor / zdroj: MEDIAFAX
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů