Čtvrtek, 25. dubna 2024

Vyhlášen 7. ročník soutěže Česká biopotravina roku

Vyhlášen 7. ročník soutěže Česká biopotravina roku

Potravinářská komora a Pro-bio svaz ekologických zemědělců společně vyhlásily již 7. ročník soutěže Česká biopotravina roku. Jejím cílem je podpořit kvalitu v celém dodavatelském řetězci oboru biopotravin a zviditelnit české biopotraviny.

"Biopotraviny jsou mezi Čechy stále populárnější a jejich spotřeba raketově roste. Zvyšuje se také počet českých výrobců, přesto podíl biopotravin z dovozu roste. Soutěž chce napomoci zvýšit povědomí o kvalitách a výhodách biopotravin a spotřebitelům představit ty nejlepší biopotraviny českého původu," zdůrazňuje Miroslav Toman, prezident Potravinářské komory České republiky.

Soutěž je šancí pro výrobce biopotravin vyzdvihnout hodnoty a důležitost biopotravin v rozvoji českého potravinářského oboru. Možnosti přihlásit nový biovýrobek do soutěže využilo vloni více než 30 českých potravinářských firem a o titul Česká biopotravina roku soutěžilo téměř 75 biopotravin.

"Účast v soutěži nabízí výrobcům jedinečnou marketingovou příležitost, jak své výrobky zviditelnit na trhu," říká Tom Václavík, organizátor soutěže. I v letošním roce budou kromě hlavní ceny vyhlášeni vítězové dalších kategorií, konkrétně pečivo, mléko a mléčné výrobky, maso a výrobky z masa, nápoje, ovoce a zelenina a pochutiny.

Porota hodnotí přihlášené výrobky podle kritérií odrážejících nejen chuť, způsob zpracování a výroby a použité suroviny, ale také celkový koncept výrobku, od výhod pro zákazníky, obal přes celkový vzhled až po použitý marketingový mix. Hodnotící kritéria soutěže také slouží k informování, inspiraci a jako měřítko pro začínající i stávající výrobce biopotravin.

Uzávěrka soutěže je 31. prosince 2008, do té doby musí výrobci své letošní novinky nominovat prostřednictvím formuláře, dostupného na www.biopotravinaroku.cz.

Odborná porota se sejde v průběhu letošního roku pro posouzení nominací do kategorie ovoce a zelenina, následně v únoru roku 2009 pro posouzení trvanlivých biopotravin.

Slavnostní vyhlášení výsledků proběhne 25. března 2009 na společenském biovečeru konference Bio Summit 2009 v hotelu Interkontinental Praha.

ZDROJ: REGAL

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů