Čtvrtek, 28. března 2024

Při Potravinářské komoře vznikla Sekce pro biopotraviny

Při Potravinářské komoře vznikla Sekce pro biopotraviny

Při Potravinářské komoře České republiky byla ustavena Sekce pro biopotraviny. Potravinářská komora tak reaguje na aktuální vývoj na trhu a hodlá tímto krokem podpořit růst výroby českých biopotravin. Předsedou Sekce pro biopotraviny byl zvolen Tom Václavík z marketingové agentury Green marketing.

Český trh s biopotravinami se rychle rozvíjí a nabízí českým výrobcům významnou podnikatelskou příležitost. Ačkoli spotřebitelská poptávka rychle stoupá, nestačí ji domácí nabídka pokrývat. Velký podíl biopotravin pro český trh se saturuje z dovozu.

Tento negativní vývoj vedl Tomáše Václavíka, poradce v oblasti marketingu biopotravin a prezidenta Potravinářské komory ČR, pana Miroslava Tomana, k zahájení diskuse o vhodnosti zřízení Sekce pro biopotraviny při Potravinářské komoře ČR.

Cílem nově vytvořené sekce je především sjednotit potřeby a požadavky českých výrobců biopotravin a umožnit jim komunikovat „jedním společným hlasem“. Hlavními úkoly Sekce bude pomoc s odstraňováním překážek při výrobě českých biopotravin,  prosazováním českých biopotravin na trhu, podpora marketingu a budování důvěry k českým biopotravinám.

Sekce pro biopotraviny hodlá postupně analyzovat existující problémy a překážky a navrhovat konkrétní řešení, vedoucí k většímu prodeji tuzemských biopotravin na našem maloobchodním trhu, včetně veřejného stravování a gastronomie.

Sekce pro biopotraviny by se ráda stala spojovacím článkem celého dodavatelského řetězce v oboru biopotravin a proto její členové vyzývají všechny účastníky českého trhu s biopotravinami, od zemědělců až po maloobchodníky, ke spolupráci na aktivitách a opatřeních, které povedou ke zvyšování spotřeby v České republice vyprodukovaných a vyrobených biopotravin.

Mezi členy Sekce jsou největší čeští výrobci biopotravin, mimo jiné společnosti Amylon, Biopekárna Zemanka, Hamé, Mlékárna Valašské Meziříčí, Jizerské pekárny, Olma, TopBio a další.                                  

 

Praha, 16.9.2008

Další informace rádi poskytnou:

Předseda Sekce: Mgr. Tom Václavík, Green marketing, tel.: 541 263 456, tom@greenmarketing.cz

Potravinářská komora ČR, Tomáš Kreuzer, ředitel úřadu PK ČR, tel.: 296 411 185, kreuzer@foodnet.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů