Čtvrtek, 25. dubna 2024

Živnostníkem roku 2008 na Vysočině je farmář

Živnostníkem roku 2008 na Vysočině je farmář
Živnostníkem roku v kraji Vysočina se včera stal soukromý farmář. František Němec, který farmaří se svou rodinou v Netíně na Jihlavsku, je příkladem úspěšného podnikatele v zemědělství. Ve své minimlékárně vyrábí jogurty, tvarohy i sýry, kromě toho nabízí také služby jako lisování sena či prohrnování silnic v zimě.

Vítěze krajského kola soutěže Makro Živnostník roku, kterou už třetím rokem vyhlašují Hospodářské noviny, znají na Vysočině kromě milovníků mléčných výrobků i děti. František Němec totiž na své farmě pořádá i velké množství akcí pro základní školy.

Při té poslední například třídy vyráběly plakát propagující pití mléka. Cenou pro vítěze byl pobyt na Němcově farmě.

"Originalita a nápaditost hodnocených živnostníků na Vysočině je naprosto ohromující. První čtveřice byla tak dobrá, že každý z nich mohl být vítězem. Rozhodnutí poroty proto bylo obzvlášť těžké," svěřil se předseda dozorčí rady Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR Ivo Běhan.

Na druhém místě soutěže skončil další originální podnikatel - výrobce čokoládových bonbonů František Hlava.

Svého vítěze má i soutěž Vodafone Firma roku. Její porotu nejvíce zaujala společnost Stormware, která vyvíjí ekonomické a informační systémy. Do jejího portfolia patří například známý účetní systém Pohoda.

Letos poprvé byla zavedena nová kategorie soutěže Byznys Rebel. V ní zvítězil Dušan Tripal s ekologicky úspornou výrobou proložek a fixačních střiží.
Zdroj:Podniky a trhy
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů