Úterý, 16. dubna 2024

V Podsedicích nebudou platit za odvoz odpadu

V Podsedicích nebudou platit za odvoz odpadu

Po kompenzaci poplatků u lékaře pro některé podsedické občany přichází tato obec s další úlevou, kterou chce, podle slov starosty Roberta Kopeckého, zmírnit dopad ekonomických reforem nynější vlády.

"Tentokrát to chceme udělat plošně a snažíme se zabezpečit, aby odvoz odpadů hradila pouze obec. Pro některé rodiny to může znamenat jeden až dva tisíce korun ročně. Podmínkou ale bude, že lidé musí více třídit odpad, hlavně papír a plasty,"
vysvětlil připravovanou novinku starosta obce Robert Kopecký.

Každý obyvatel Podsedic s trvalým bydlištěm v obci nyní platí minimálně 250 korun za rok. Obecní rozpočet tak přijde o zhruba čtyřistatisíc korun ročně.
"I když nejsme bohatá obec, tak je to pro nás únosné. Úleva se také nebude týkat rekreantů, naopak zvažujeme, že pro ně odpady řádově o stokorunu zdražíme. Pokud má někdo na chatu a na auto, tak by mu několik set korun ročně na poplatcích za odpad nemělo ublížit," dodává starosta.

http://ustecko.region24.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů