Pátek, 29. března 2024

Volkswagen - v Paříži ekologický diesel

Volkswagen - v Paříži ekologický diesel

Ekologie není nikdy dost. I proto má automobilka Volkswagen v úmyslu na autosalonu v Paříži představit ekologickou variantu svého čtyřválce 2,0 TDI, který splní i ty nejpřísnější emisní normy, které nás čekají.

Novinka dostane název BlueTDI a dá se čekat, že si dříve či později najde cestu do mnoha modelů koncernu Volkswagen. Do výroby se dostane v roce 2009 a již tou dobou bude schopen plnit normy Euro 6.

Výkon zůstal na 140 koních, ovšem novinkou je katalyzátor SCR, Selective Catalytic Reduction. Funguje na principu, který již známe z jiných motorů, především z kamionů, vstřikuje totiž látku podobnou močovině. Ta reaguje s oxidy dusíku a výsledkem jsou mnohem čistší výfukové plyny.

Spotřeba je nízká, ale nevymyká se, Passat BlueTDI bude mít spotřebu podle karoserie 5,2-5,5 litru.

Mluvíme-li o novince, musíme dodat, že Volkswagen motory s tímto systémem již prodává a to v USA, kde platí pro diesely tak přísné limity, že se bez těchto technologií neobejdou.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů