Čtvrtek, 25. dubna 2024

Najekologickejší Passat Blue TDI plní Euro 6

Najekologickejší Passat Blue TDI plní Euro 6

Nemecký Volkswagen na autosalóne v Paríži predstavil okrem novej generácie obľubeného modelu Golf taktiež najekologickejší VW Passat všetkých čias s prívlastkom Blue TDI, ktorý už s predstihom spĺňa prísnu emisnú normu Euro 6.

O pohon ekologického Passatu sa bude starať známy naftový agregát 2,0 TDI, ktorý je však patrične upravený, a doplnený o katalyzátor DENOX, ktorý má nastarosti redukciu emisií oxidov dusíka až o 90 %.

Passat Blue TDI sa bude predávať buš so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou, alebo so 6-stupňovou poloautomatickou prevodovkou DSG. Ekologický Passat Blue TDI vo verzii sedan spotrebuje priemerne 5,2 nafty na sto kilometrov, verzia kombi 5,5 litrov nafty na každých sto kilometrov.

Hodnota emisií CO2 dosahuje 139, resp. 144 g/km jazdy, čo nie je najnižšia hodnota, no rozhodujúce kritérium pre plnenie emisnej normy je vypúšťanie oxidov uhlíka do ovzdušia, čím Passat valcuje svojich konkurentov v triede. S predajom Volkswagenu Passat Blue TDI sa ráta už začiatkom budúceho roka.

http://www.auto.auto-news.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů