Čtvrtek, 25. dubna 2024

Ekologické zemědělství pro přírodu i spotřebitele v podniku Country Life

Ekologické zemědělství pro přírodu i spotřebitele v podniku Country Life

Dne 12. listopadu 2008 se uskutečnila exkurze a seminář s tématem „Ekologické zemědělství pro přírodu i spotřebitele podniku Country Life“. Pořádal ji Bioinstitut o.p.s. Olomouc v rámci projektu financovaného Ministerstvem zemědělství Ekologické zemědělství a zpracování biopotravin, ve spolupráci s PRO-BIO RC Moravská brána a jeho projektu Biopotraviny ve školách Moravskoslezského kraje. 

Country Life je zařazen do sítě farem přátelských k přírodě a krajině Ekozemědělci přírodě – s bio kvete rozmanitost. Na tuto skutečnost upozorňují dvě informační tabule, které byly v areálu a u farmy instalovány společností Bioinstitut.

Na semináři, který uvedla Helena Mišková, a jehož lektorem byl Jiří Pospíšilík, se jeho účastníci seznámili se zaměřením podniku Country Life – pěstování a zpracování polních plodin; tj produkce obilí, brambor a 80 druhů zeleniny; a to i ve vztahu k prostředí, ve kterém se farma nachází. Hospodaří se zde s ohledem na obnovu původní rovnováhy krajiny – se snahou minimalizovat vodní i větrnou erozi, pečovat a podporovat druhovou diverzitu pěstovaných plodin i přírody kolem.

Exkurze byla zaměřena na zpracování obilí, které probíhá rovněž přímo v areálu podniku – čištění, loupání, mletí obilí a pečení nejrůznějších druhů pečiva s vazbou na prodej ve vlastních prodejnách v Praze i v ostatních obchodech se zdravou výživou, a to i mimo Prahu.

Součástí akce byla ochutnávka biopotravin.

Akce se zúčastnilo celkem 57 zájemců o toto aktuální téma – z řad ekologických zemědělců, studentů středních škol zemědělského zaměření, ale i budoucích pekařů a dalších zpracovatelů.

Akce byla realizována v rámci projektu Ekologické zemědělství a zpracování biopotravin, který je financován Ministerstvem zemědělství.  Termíny dalších chystaných exkurzí se dozvíte na webu www.pro-bio.cz či www.bioinstitut.cz.

Další informace poskytne:

Ing. Alena Malíková

Tel.: 604 905 611

E-mail: alena.malikova@bioinstitut.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů