Pátek, 29. března 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Podle sdělení Řecké národní observatoře bude athénský Parthenón a jeho okolí osazeno moderními akcelerometry a laserovými čidly, jež budou sledovat chování této starověké stavby během seismických otřesů a její případné deformace během extrémních veder v létě. Parthenón je zajímavý tím, že je vůči otřesům relativně odolný. ZDROJ:Ekathimerini,kráceno,  přeložil Enviweb

Adidas: Stella McCartney
Z nové kolekce britské módní hvězdy Stelly McCartney pro značku Adidas opět září ženskost a jemnost. Navíc Stella při navrhování oblečení pro jógu, golf, tanec i sjezdové lyžování vždy myslí na řadu praktických detailů a každému kousku oblečení dodává dotek nejluxusnější módy. Celá její řada je k tomu ekologicky šetrná, nepoužívá kůži ani jiné živočišné materiály. Prodávají sítě sportovních prodejen.

Největší výrobce pneumatik na světě, Michelin, si vybral pro PR s odbornou i laickou veřejností pro Británii i Irsko agenturu Seal. Birminghamská agentura začne pro Michelin v lednu pracovat na propagaci pneumatik, map i průvodců. Publicitu má Michelinu zajistit v motoristických magazínech, obchodním a cestovatelském tisku, celoplošných i regionálních novinách, v rádiu i on-line. Jedním z témat komunikace má být důležitost výběru pneumatik s ohledem nejen na bezpečnost jízdy, ale i její úspornost a ekologičnost.

Automobilka Volkswagen nebude navzdory odbytové krizi šetřit na reklamních výdajích a stále drží na programu uvedení nového Pola a Golfu GTI na trh. Vedle toho budou komunikovány také ekologické technologie TSI a DSG.

ministr životního prostředí Martin Bursík dnes večer odletí na závěrečnou ministerskou část jednání klimatického summitu OSN, který probíhá od 1. prosince v polské Poznani. Před odletem naznačil svá očekávání:
"Poznaňský summit by měl odsouhlasit přesný harmonogram jednání v roce 2009, která vyústí k přijetí globální dohody o ochraně klimatu po r. 2012 v Kodani. Nová globální dohoda nahradí Kjótský protokol.  V Poznani chceme take vyjednat definitivní dohodu na Adaptačním fondu, z něhož budou moci čerpat země, nejvíce ohrožené dopady klimatických změn, na financování adaptačních opatření. Budeme prosazovat', aby Fond začal fungovat už v r. 2009. S tím souvisí i další tema, ktere podpoříme - zefektivnění tzv. clean development mechanism, tedy rozvojových projektů, určených pro chudé země, směřujících k ochraně klimatu, snižování skleníkových emisí a adaptacím."

 

 

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů