Pátek, 29. března 2024

Mercedes odhalí tři ekologické studie

Mercedes odhalí tři ekologické studie
Automobilka ze Stuttgartu má pro divná auta slabost. A vždy se v jejím podání zvláštní design pojí s ekologií. Na někdejší studii „bionického“ auta, jehož linie vycházely z aerodynamických tvarů jedné mořské ryby, nyní navazují tři koncepty BlueZero.

BlueZero E-Cell pohání elektromotor čerpající energii z akumulátorů.Prvním je elektromobil pro pět osob BlueZero E-Cell, vzhledem připomínající mercedesy tříd A a B. Energie se ve voze uchovává v akumulátorech Li-Ion a dojezd stroje na dvouhodinové nabití činí sto kilometrů.

Druhá studie nese název BlueZero F-Cell a zkoumá potenciál vodíku coby paliva budoucnosti. Palivové články dodávají energii elektromotoru, který následně pohání kola.

Kabina tak futuristicky nepůsobí a připomíná mercedesy tříd A či B.Třetí BlueZero E-Plus je variací na elektromobil s tím, že podobně jako připravovaný Chevrolet Volt disponuje malým přeplňovaným spalovacím motorem, který dobíjí akumulátory. Dojezd auta díky tomu činí šest stovek kilometrů. Všechny tři koncepty Mercedesu se představí počátkem roku na autosalonu v Detroitu.

Foto: Daimler

Zdroj:Týden
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů