Pátek, 29. března 2024

Bio nakupování s Rozmarýnou

Bio nakupování s Rozmarýnou

Bioobchod Rozmarýna byl založen v jednom ze dvorů na pražském Andělu v roce 2003. Prostory však zanedlouho přestaly vyhovovat narůstající poptávce po biopotravinách. Obchod se tedy přestěhoval do nově zrekonstruovaných místností se vchodem přímo z Nádražní ulice, volně navazující na pěší zónu.

Akce

Rozmarýna sice patří v oblasti prodeje biopotravin mezi větší obchody, ale svou filozofií se nechce zařadit mezi neosobní supermarkety. Z toho vyplývají i některé odlišnosti v přístupu k marketingu. Zboží s akční cenou zůstává ve většině případů na své regálové pozici a je výrazným způsobem označeno.

Regály

Při výběru vhodného regálového systému byl kladen důraz na funkčnost a vzhled. Obrat zboží v obchodě je poměrně velký, a regál musí mít tudíž vyšší nosnost a užitnou plochu. Použitým materiálem je v naprosté většině dřevo jehličnanů, a to zejména pro svou osobitou kresbu.

Cenovky

Přestože se jedná o pracnější způsob, jsou cenovky lepeny postaru, přímo na každou položku zboží. Cenovkové lišty by narušovaly vzhled regálového systému.

Osvětlení

Prodejní plocha je nasvícena konzervativně. Použity byly žárovky pro svůj barevný odstín. Několik řad jednoduchých stínidel bylo navrženo tak, aby prostor nebyl přesvětlený.

Personál

Personál Rozmarýny tvoří lidé s různým vzděláním, které spojuje zájem o rozumný způsob stravování.

Sortiment

Rozmarýna nabízí široký sortiment biovýrobků s důrazem na čerstvé potraviny. V regálech a vitrínách je nejen pečivo, mléčné výrobky či zelenina, ale i ekologická drogerie.

Barva

Obchod je laděn do odstínů barev žluté a oranžové. Syté odstíny jsou použity na stěnách, lehčí stropní tóny uvolňují celkovou atmosféru. Těžko si představit standardní bílé stěny a strop v klenutých prostorách letitého činžovního domu.

ZDROJ: REGAL

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů