Pátek, 19. dubna 2024

Dalších 12 vodohospodářských projektů má šanci na dotaci

Dalších 12 vodohospodářských projektů má šanci na dotaci
Řídící výbor Operačního programu Životní prostředí doporučil ke schválení 12 vodohospodářských projektů. Řídící orgán schválil čtyři projekty na zateplení nemocnic z první výzvy.


Ve čtvrtek 11. prosince se sešel Řídící výbor Operačního programu Životní prostředí (OPŽP), který projednal a doporučil ke schválení dva velké projekty - Zlepšení kvality vod horního povodí řeky Moravy - II. fáze a Projekt ochrany vod povodí řeky Dyje - II. Etapa. Jejich celkové náklady činí 3,6 miliardy korun, podpora z Fondu soudržnosti by měla být 2,2 miliardy korun a podpora Státního fondu životního prostředí ČR (SFŽP ČR) 129 milionů korun. V případě jejich schválení ze strany Řídícího orgánu OPŽP budou předloženy na Evropskou komisi.


Řídící výbor OPŽP zároveň projednal a ke schválení doporučil 10 žádostí na individuální projekty ze třetí výzvy, které byly na předchozím jednání odloženy. Celkové náklady doporučených individuálních projektů činí 1,4 miliardy korun. Podpora z Fondu soudržnosti těmto projektům by měla činit 880 milionů korun a podpora SFŽP ČR 81 milionů korun.

Ministerstvo životního prostředí jako Řídící orgán OPŽP schválilo další čtyři projekty na úspory energie, které byly zařazeny v zásobníku projektů z první výzvy z důvodu nevyjasněné veřejné podpory.

Zdroj:Operační program Životní prostředí
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů