Čtvrtek, 25. dubna 2024

Nová publikace: Průkaz energetické náročnosti budovy

Od 1. ledna 2009 platí pro stavebníky a vlastníky nová povinnost zajistit splnění požadavků na energetickou náročnost budov.
Nová publikace: Průkaz energetické náročnosti budovy

Tato zákonná povinnost se týká prakticky všech novostaveb, včetně například rodinných domů, a také energeticky významných rekonstrukcí větších budov (nad 1000 m2). Její splnění bude nutno stavebnímu úřadu doložit tzv. průkazem energetické náročnosti budovy. EkoWATT k této problematice vydal pro laickou veřejnost informační list, který odpovídá na praktické otázky související s novým hodnocením energetické náročnosti budov.

Informační list vychází v tištěné i elektronické podobě. Volně ke stažení je k dispozici na adrese: www.ekowatt.cz

Vydání informačního listu bylo finančně podpořeno ze Státního programu na podporu úspor energie a využití obnovitelných zdrojů energie – část A – PROGRAM EFEKT.

EkoWATT, Centrum pro obnovitelné zdroje a úspory energie je nezávislá poradenská organizace, která od roku 1990 pomáhá občanům, obcím, podnikům a dalším organizacím se zaváděním energetických úspor a s využíváním obnovitelných zdrojů energie. Od roku 1996 poskytuje bezplatné energetické poradenství v rámci sítě Energetických konzultačních a informačních středisek (EKIS) České energetické agentury. Provozuje dvě poradenská střediska – v Praze a v Českých Budějovicích.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů