Sobota, 20. dubna 2024

Konec sekání vypínačů do zdi ?

Konec sekání vypínačů do zdi ?

Co je systém NiSSOT 

Přibližně 99% vstupů do místnosti se realizuje uchopením kliky u dveří. Spínač NiSSOT umístěný pod klikou (patent #291339), maximálně zjednodušuje informaci, kde si rozsvítit světlo. Odpadá hledání, tápání ve tmě. Při vstupu do místnosti se stačí lehce dotknout spínače, umístěného pod klikou a světlo v místnosti kam vcházíte se rozsvítí. Na opačné straně dveří  stejným způsobem můžete zhasnout v místnosti odkud jste přišli.
    

Systém NiSSOT je bezdrátové ovládání osvětlení a tvoří ho: libovolná kombinace vypínačů (vysílačů), bezdrátová přenosová cesta a inteligentní výkonový prvek - přijímač, který je umístěn přímo u svítidla. NiSSOT umožňuje kontrolu osvětlení také pomocí přenosných ovladačů - klíčenka, dvojklíčenka a dálkový ovladač, které lze nosit s sebou, libovolně položit, ale i umístit pomocí originální úchytky na stěnu, tam kde nejsou dveře.  

Uživatel tohoto originálního zařízení může na základě vlastní volby, prostřednictvím inteligentního mikroprocesoru a bezdrátové technologie, ovládat jedno svítidlo z libovolného počtu míst, například osvětlit halu ze čtyř pokojů, nebo naopak lze z jednoho místa rozsvítit více svítidel či místností, které si dopředu může navolit a měnit podle svého vlastního uvážení.

Takovouto variabilitu a možnosti dosud používané vypínače neumožňují. Další výhodou tohoto praktického zařízení je to, že není nutné ukládat vodiče do zdí a odpadá složité a nákladné drátování. 

Další výhody:

Unikátní patentované ovládání při vchodu do místnosti: Systém Nissot nabízí mimo běžně používaných stěnových vypínačů i vypínače umístěné pod klikou. Vždy tedy víte, kde máte spínač hledat, a navíc vždy vstupujete do osvětlené místnosti. Vypínače jsou i přenosné a máte je tak stále po ruce.
S NiSSOTem také můžete ovládat jedno světlo z několika míst odkudkoli v domě a naopak – jedním vypínačem můžete ovládat více svítidel v různých místnostech.

Automatická kontrola výpadku proudu: Jistě znáte, jak nepříjemný je výpadek elektrické energie právě v okamžiku, kdy hodláte opustit osvětlené prostory. Nikdy nevíte, který vypínač je rozsvícen. NiSSOT řeší situaci za vás. Po obnovení dodávky proudu nejprve rozsvítí na 50% světla, která byla rozsvícena, a informuje vás tak o obnově elektrické energie. Pokud neobdrží do 2 minut žádnou odezvu, automaticky vypne.

Flexibilita při jakémkoliv budoucím přestavování bytu či domu: Pokud se kdykoliv v budoucnu rozhodnete změnit rozestavení nábytku, místností či vypínačů, stačí vypínače Nissot vzít a přemístit (třeba tak, jak přemístíte obraz visící na zdi). Nebude třeba sekání do zdi a následné malování!

Bezpečnost: Pro vysílač neexistuje žádná tzv. "nulová zóna", pro jeho bezpečné 12 V napětí jej klidně můžete používat např. i ve vaně, nehrozí žádné nebezpečí úrazem el. proudu a kromě jiného jím 100 % ochráníte i své děti.

Jednoduchá montáž: Velice jednoduchou montáž systému lze přirovnat k zapojení závěsného osvětlovacího tělesa. Systém se pouze vloží mezi přívodní kabely a osvětlovací těleso.

Další standardní funkce vypínačů:

  • Schodišťový systém lze nastavit tak, aby světlo automaticky vypínalo po 3, 6 nebo 9 minutách. Po uplynutí nastavené doby se svítidlo navíc nezhasne úplně, ale zůstává ještě minutu svítit s polovičním jasem.
  • Stmívač – NiSSOT je vybaven funkcí stmívání žárovky, proto lze jednoduše dálkově upravit intenzitu světla. Vedle příjemného osvětlení, které neoslňuje, se šetří i elektrická energie.
  • Časovač – umožňuje jednorázově zvolit dobu osvětlení na 15, 30 nebo 60 minut. Můžete tedy například nastavit osvětlení v dětském pokoji, které se zhasne, až děti usnou.

 

ZDROJ:  www.nissot.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů