Pátek, 19. dubna 2024

V Bruntále vloni vytřídili rekordní množství odpadu

V Bruntále vloni vytřídili rekordní množství odpadu

BRUNTÁL - Obyvatelé Bruntálu v loňském roce vytřídili 389 tun odpadu, což je o 13 procent více než v roce 2007. Rekordního výsledku dosáhli obyvatelé města v třídění plastů.

Vloni jej vytřídili 137 tun, předloni 101 tun. Pro srovnání - v roce 2004 to bylo pouze 77 tun. Vytříděného barevného skla bylo vloni dvakrát více než v roce 2004. V roce 2008 se ve městě poprvé objevily kontejnery na bílé sklo a ihned se jej nasbíralo 17 tun.

„Celkové výsledky separace nám ukazují dobře odvedenou práci a správný přístup lidí. Věřím, že se nám v letošním roce podaří vytřídit mnohem více,“ komentovala uvedená čísla Lucie Theimerová z odboru správy majetku a rozvoje města.

Lidé v Bruntále se také naučili využívat služby recyklačního dvora. Vloni tam uložili 660 pneumatik, čtvrt tuny laboratorních chemikálií, stejné množství baterií, 4,7 tuny barev a dalších 308 tun komunálního odpadu. Přibývající množství vytříděného odpadu se již projevilo také na černých skládkách ve městě. Předloni na nich bylo na 50 tun odpadu, vloni už jen 30.


Autor / zdroj: Mediafax
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů