Pátek, 19. dubna 2024

Madonna bude dělat hluk a nepořádek, bojí se lidé

Madonna bude dělat hluk a nepořádek, bojí se lidé

Madonna.Proti koncertu americké zpěvačky Madonny v Praze-Chodově ve čtvrtek na jednání zastupitelstva Prahy 11 protestovaly desítky lidí. Především starší obyvatelé Chodova a okolí, kde se má vystoupení 13. srpna konat, se obávají hluku, dopravního kolapsu a nepořádku.

Podle ředitele pořádající společnosti Live Nation Czech Republic s.r.o. Roberta Porkerta jsou obavy lidí zbytečné. Několik protestujících lidí se také obávalo, že chce firma na pozemku mezi dálnicí D1 a ulicemi Na Jelenách a Roztylská postavit dlouhodobý areál a pořádat tady několik akcí ročně. To Porkert vyvrací. "Tento rok chystáme jenom jednu akci. Jestli budou další akce, záleží na tom, jak bude koncert přijat," řekl Porkert. Firma podle něj na nyní zanedbaném místě postaví pouze dočasné tribuny a pódium. Hudební produkce podle Porkerta nebude trvat déle než tři hodiny. Slíbil, že areál a okolí firma uklidí.

Porkert dodal, že nemají mnoho jiných příležitostí, kde koncert pořádat. "Praha nedisponuje mnoha místy, kde se podobné akce mohou uskutečnit," zdůraznil.

Pořadatelé chtějí prodat na akci 50 tisíc vstupenek, kapacita areálu je podle mluvčího Live Nation Petra Nováka ještě asi o 25 tisíc míst větší. Většinu pozemků vlastní soukromníci, část ale patří hlavnímu městu, které proto musí s akcí souhlasit. "V současnosti se připravují nájemní smlouvy," řekl Porkert. Radnice městské části již magistrátu zaslala souhlasné stanovisko.

Životní zážitek

Pokud se podaří Live Nation prodat 50 tisíc vstupenek, jedenáctá městská část podle něj na poplatcích za pronájem a za prodané vstupenky získá čtyři miliony korun. "Chceme je použít na naše školky a sociální zařízení," podotkl starosta Prahy 11 Petr Mlejnský (ODS). Radní Jiří Janeček (ODS) dodal, že akci vítá, očekává od ní finanční přínos pro celou Prahu.

Proti koncertu se na zasedání zastupitelstva postavil i zástupce Prahy-Šeberov. "Šeberov koncert pravděpodobně nepodpoří," uvedl. Naopak starostka Prahy-Kunratic Ivana Kabelová se vystoupení Madonny zastala. "Já takovým megaakcím nefandím, ale uvědomuji si, že pro spoustu lidí to bude životní zážitek," podotkla.

Po více než tříhodinové diskuzi, při které se proti koncertům v lokalitě u dálnice vyslovila řada zastupitelů, přijalo zastupitelstvo usnesení, které podpořilo souhlas rady s uskutečněním srpnového koncertu.

Americká popová zpěvačka Madonna do české metropole dorazí v rámci obnoveného turné Sticky & Sweet, s nímž loni vystupovala v Evropě a v Severní i Jižní Americe.

Foto: Karel Šanda

Zdroj:Týden
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů