Čtvrtek, 25. dubna 2024

Máme vlastě rádi přírodu?

Máme vlastě rádi přírodu?
Brontosaurus vyhlašuje už 15. ročník soutěže Máme rádi přírodu a právě výročí vybízí k možná provokativnímu, ale možná někdy až příliš samozřejmě branému tématu. Hlavním tématem je tady zmíněná otázka: Máme vlastně rádi přírodu?

Jedním z hlavních cílů soutěže je přivést děti a mladé lidi k hledání a možná i nalézání krásy přírody.

Každým rokem se k vyhlašovatelům dostává více a více prací, jak od nejmenších, tak i od odrostlejších dětí a mladých lidí. Je krásné, že děti baví tvořit a že je baví tvořit dílka s tématem ochrany přírody. Právě kvůli tomu se také pořadatelé každoročně snaží všem autorům jednotlivě poděkovat a oslovit je s další nabídkou aktivit.


Letošní téma je více méně spíše takovým průzkumem toho, co všechno lidi poutá na přírodu,co je na ní zajímá, čím jim příroda den co den tak učarovává a proč je třeba si jí vážit. Mladičké tvůrce by toto téma mělo navést k tomu, aby se dívali kolem sebe a všímali si všech těch krás i maličkostí, které příroda umí vykouzlit a které v dnešní době snadno mohou upadnout do zapomnění.

Soutěže „Máme rádi přírodu“ se může zúčastnit kdokoliv, kdo rád kreslí, fotí či literárně tvoří a není mu lhostejný vztah člověka a přírody.


Zájemci v zadání naleznou množství výtvarných technik a literárních stylů ze kterých si mohou vybrat a které jsou blízké jednotlivým věkovým kategoriím.

Uzávěrka soutěže je 4. května 2009. Výsledky budou vyhlášeny na akci Dort pro Brontosaura.

Více na brdo.brontosaurus.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů