Čtvrtek, 28. března 2024

Za veselejší odpadkové koše

Za veselejší odpadkové koše
V záplavě zpráv o krizi je člověk vděčný za každou obveselující novinku. Samolepky na odpadkových koších vytvořené studenty žižkovské SUPŠ a střední umělecké školy z Hollarova náměstí jsou jistě milým rozptýlením.

Pan Jan Buřil z Pražských služeb nám k tomu prozradil, že kampaň na odpadkových koších formou nalepených plakátů s obrázkovými motivy probíhá jen na území Prahy 3 a to od 1.12.2008.  Bylo polepeno cca 450 plastových odpadkových košů, které jeho firma spravuje a obsluhuje pro Technickou správu komunikací hlavního města Prahy. Celou tuto akci zajistilo občanské sdružení ČISTÁ MĚSTA, které ve spolupráci s uměleckou školou na Hollarově náměstí zajistilo potřebné samolepky a jeho firma zajistila nalepení. „Akce je chápána jako jednorázová, při případném zničení koše, jelikož již nedisponujeme náhradními samolepkami, žádné další koše již polepovány nebudou“, uvádí pan Buřil.
Za studenty nám odpověděla vedoucí ateliéru propagační grafiky SUPŠ profesorka Helena Francová: „ Samolepky na odpadkové koše vytvořilo 8 studentů čtvrtého ročníku propagační grafiky na popud sdružení Čistá města a ve spolupráci s Pražskými službami a Prahou 3 se umístily na odpadkové koše. Této akce se zúčastnila  také Střední umělecká škola Václava Hollara“.
Kolik celá akce stála se nám od o.s. Čistá města nepodařilo zjistit.
Lze jen doufat, že do veselejších košů budou veselejší občané veseleji odhazovat odpadky.

  

  

http://www.kauza3.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů