Pátek, 29. března 2024

Internetový kalkulátor úspory energie

Internetový kalkulátor úspory energie
Pro ty, kdo mají zájem učinit něco pro zlepšení životního prostředí díky šetrnějšímu přístupu k hospodaření s energiemi je k dispozici řada podpůrných informačních nástrojů. Společnost Avaya vytvořila například kalkulátor energetických úspor, který pomůže firmám vyhodnotit přínosy pružné práce pro životní prostředí a určit, kolik energie mohou ušetřit při používání pružných pracovních metod. "Víme, že inteligentní pracovní metody jsou dobré jak pro firmu, tak i pro životní prostředí. Naše kalkulačka úspory energie pomůže firmám vyčíslit dopad jejich aktivit na podnikání i na planetu," řekl Martyn Lambert, viceprezident pro marketing pro Evropu, Blízký východ a Afriku společnosti Avaya.

Kalkulátor úspory energie počítá, kolik kilowattů energie, kolik litrů benzínu či nafty a kolik tun vyprodukovaného uhlíku lze ročně ušetřit v závislosti na počtu dní, v nichž firma dovolí pracovat svým zaměstnancům z domova. Výsledky zahrnují úspory energie díky menšímu svícení a vytápění kanceláří a díky tomu, že zaměstnanci nemusí cestovat do a z firmy každý den.

Program rovněž navrhuje škálu řešení unifikovaných komunikací, které pomáhají firmám dosáhnout cílů v oblasti pružné práce a obchodní produktivity.

Internetový kalkulátor úspory energie je k dispozici na www.avaya.com

Obdobné nástroj pro výpočet a optimalizaci energetických parametrů budov nabízejí rovněž další firmy - např. výrobce stavebních materiálů Heluz. Jeho pomůcka je ovšem zaměřena především na vlastní produkty.
Zdroj:Technik
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů