Pátek, 29. března 2024

Veletrhy pro Vaše moderní bydlení

Veletrh Moderní vytápění je zaměřen na využití alternativní energie, úsporu energie a ochranu životního prostředí.
Veletrhy pro Vaše moderní bydlení

V termínu od 26. 2. do 1. 3. 2009 se v PVA Letňany se budou konat souběžně s veletrhem Moderní vytápění již velmi známé veletrhy Dřevostavby, Nový byt a dům, Aquaset, nově Moderní nábytek, které společně vytvoří kompletní nabídku pro odbornou veřejnost, ale také pro koncové návštěvníky.


Veletrh Moderní vytápění
je zaměřen na využití alternativní energie, úsporu energie a ochranu životního prostředí. Jeho hlavním cílem je představit široké veřejnosti produkty, které využívají ekologické palivo, energii a další novinky v oboru vytápění. Věříme, že toto téma je přínosné z důvodu stále rostoucích cen elektřiny a plynu.

Nosné téma veletrhu Moderní vytápění je energeticky úsporné bydlení, snížení teplotních ztrát a ekologické vytápění se zaměřením na snižování emisí.

Návštěvníci se tak mohou informovat o novinkách z oblasti rekuperace, kdy díky větracímu zařízení se zpětným získáváním tepla si mohou zajistit kvalitní vnitřní ovzduší v domě s minimálními ztrátami tepla (např. firma ŠTORC - topné a větrací systémy, ADAN, ROSA-IN, ELMET). O tepelných čerpadlech a jejich provozních nákladech budou informovat např. firmy: REGULUS, TEPELNÁ ČERPADLA IVT, CLIMATEC GROUP, TEPELNÁ ČERPADLA AIT, STIEBEL ELTRON, MIJAVA, TERMO KOMFORT, TC MACH aj.

Fotovoltaické panely – malé sluneční elektrárny – obnovitelný zdroj, který se velmi výrazně podílí na snižování emisí v ČR a navíc zlepšuje kvalitu ovzduší. Díky těmto vlastnostem jsou na veletrhu vyhledávaným tématem (SOLAR POWER, THERMOPROGRESS, SUNNY WATT, APEX EURO aj.) Mezi nízkoteplotní úsporný systém se řadí také podlahové vytápění, které budou prezentovat firmy: EUROSYSTEMY, EKOTOP, EKOTERM, PEDOTHERM). Krby a krbová kamna se také podílejí na snižování emisí, a proto také mají na veletrhu své místo. Mezi ekologické krbové kamna a vložky patří také produkty od firem DRAGON JH, KRBEX aj. Komínové systémy podporují účinnost a výkon topidla, optimalizují spotřebu paliva a jsou ohleduplné k životnímu prostředí, proto na veletrhu nesmí chybět firma EKO – KOMÍNY, která Vám o komínech řekne vše. O provozních nákladech následně rozhodne i kvalitní regulační systém, jehož elektronické termostaty zajistí ideální provozní režim vašeho vytápění domu či bytu.

Již tradičně budou probíhat odborné přednášky na téma: Novinky, typy a realizace komínových systémů, Tepelná čerpadla – úsporné a ekologické řešení vytápění, chlazení a ohřev vody, Vytápění dřevostaveb, Výhody teplovodního podlahového vytápění, Použití řízeného větrání s rekuperací tepla  v  nízkoenergetické a pasivní výstavběv  Technicko – ekonomické přínosy při  vytápění objektů peletami aj. Nebude chybět 2. ročník soutěž „O nejpřínosnější exponát veletrhu“.


Více na www.modernivytapeni.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů