Čtvrtek, 25. dubna 2024

Ekologicko-výchovná akce k odpadům pro pražské prvňáčky

Ekologicko-výchovná akce k odpadům pro pražské prvňáčky
Radní hl. města Prahy pro oblast životního prostředí Petr Štěpánek dnes před začátkem školního vyučování předal prvňáčkům na dvou základních školách v Praze 4 „balíčky“ s informačními materiály k odpadům.
Předávání informačních balíčků provází pravidelnou akci, kterou už 6. rokem úspěšně organizuje Magistrát hl. m. Prahy ve spolupráci se společností EKO-KOM a. s. Letos rozdával radní Štěpánek osobně tyto malé dárky v Praze 4 v ZŠ U Krčského lesa a následně pak v ZŠ Meteorologická. „Jedná se o poskytnutí informačních a propagačních materiálů zaměřených na problematiku odpadů a čistoty města žákům prvních tříd základních škol na území hlavního města Prahy,“ uvedl radní Petr Štěpánek s tím, že záměrem Odboru ochrany prostředí MHMP je seznámit děti hravou formou s uvedenou problematikou a naučit je prostřednictvím poskytnutých materiálů správným návykům zejména v oblasti třídění odpadů, ale současně i šetrnému přístupu k ochraně životního prostředí.

Informační materiály jsou přizpůsobené dané věkové kategorii dětí. Děti se např. s pomocí žížalky Žofky a jejích omalovánek dozví, co je to bioodpad, kam se ukládá a jak se využívá. Nejen barvičky, ale i jednoduché otázky a úkoly dětem napoví jak třídit další odpady. Více o tom zjistí v barevném odpadovém pexesu nebo školním rozvrhu hodin se známými postavičkami jako je Pepa Střep, Petka Peťka nebo Čenda Časák. Děti zcela jistě zaujme i plastová mini-popelnička s barevným logem k třídění odpadů nebo nafukovací balónky v barvách tříděného odpadu. S tím, co je nebezpečný odpad nebo jak naložit s listím kaštanů napadených klíněnkou korovcovou, si mohou popovídat s paní učitelkou, které více napoví přiložený letáček.

Přes 9 000 ostatních prvňáčků obdrží v Praze uvedené materiály v průběhu února a března 2009.

Zdroj: Tiskový servis MHMP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů