Pátek, 19. dubna 2024

I při intimních hrátkách bychom měli pamatovat na životní prostředí

I při intimních hrátkách bychom měli pamatovat na životní prostředí

Bio či ekopotraviny, ekologická doprava, ekodomy, ekozahradničení. Ekologické může být dnes téměř vše z lidského konání. Podle britské mediální skupiny Fox může být ekologicky příznivý i lidský sex. Stačí vsadit na pár tipů britských ekoporadců, a můžete jako oni souložit a přitom nezatěžovat tak životní prostředí jako ostatní.

Jejich zásadou číslo jedna je používání ekologických přípravků, jako jsou biolubrikanty vyrobené z čistých přírodních látek, stoprocentně odbouratelných a navíc nezatěžujících nijak životní prostředí. Biolubrikanty nabízí například Babeland Naturals.

Ekologicky příznivější než latexové jsou také kondomy vyrobené z ovčí kůže. Jsou plně rozložitelné, a pokud mají lékařskou atestaci, pak jsou také zdravotně nezávadné a bezpečné.

Pozor na vibrátory

Tam, kde na přírodní látky není možné vsadit bezezbytku, třeba jako u vibrátorů, je potřeba vybírat alespoň bezpečné varianty, které neobsahují zdraví škodlivé ftaláty a jiné látky zatěžující tělo a přírodu.

Důležitý je také ekotextil. Nejlepší volbou správného ekologa je bambusové povlečení, které je luxusně jemné a přitom pro životní prostředí velmi příznivé, neboť se materiál na jeho výrobu pěstuje bez použití pesticidů. Ani vlastní tělo není potřeba týrat umělými materiály, trh dnes nabízí sexy ekoprádlo z konopného hedvábí, organické bavlny, bambusu a obnovitelných vláken.

Při přípravě romantického večera není třeba zdůrazňovat, že je dobré vsadit na biopotraviny nejlépe z lokálních zdrojů (dovoz je silně neekologický). A tělo je dobré uvolnit biovínem (vyrábí řada moravských vinařů) a atmosféru rozněžnit květinami trhanými na vlastní zahradě.

http://www.novinky.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů