Čtvrtek, 25. dubna 2024

Řecko: Ilegální skládky postupně snad zmizí

Řecko: Ilegální skládky postupně snad zmizí

Some 400 illegal landfills still operating in different parts of the country will have been shut down by summer, Deputy Interior Minister Thanassis Nakos said on Saturday after opening a six-million euro waste processing facility near Trikala, central Greece.

Nakos,  said the government was ahead of schedule, but stressed that it needed the cooperation of municipal authorities to get the job done. “The local administration here has excelled, unlike in other regions where authorities remain inactive, to the detriment of the environment and the health of locals,” Nakos said. Trikala’s new sanitary landfill has been designed to serve all of Thessaly, the minister said, noting that 88 illegal dumps in the greater area had been shut.

According to figures released by a ministerial committee, 2,108 dumps were operating illegally last summer. Authorities say there are some 400 left, though some environmental groups have expressed doubts about the accuracy of this figure.

ZDROJ: www.ekathimerini.com

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů