Úterý, 23. dubna 2024

Dům snů - 10 párů bude na Nově stavět ekologický dům

Dům snů - 10 párů bude na Nově stavět ekologický dům
TV Nova zdá se nechce zahálet ve stavebních reality show a tak poté, co TV Prima před pár týdny vyrukovala se svojí reality show Jak se staví dům, TV Nova dnes představila svůj stavební projekt - Dům snů.

O nové bydlení za 10 miliónů korun bude bojovat v reality show televize Nova Dům snů deset párů. Protagonisté projektu se sešli poprvé v sobotu 28. března 2009 na Barrandově, kde také proběhla první vášnivá debata nad půdorysem domu.

Dům snů, o co jde

Finalisté budou během čtyř měsíců pod dohledem odborníků stavět ekologicky úspornou dřevostavbu, při jejíž realizaci budou použity u nás zatím ještě nikdy nevyužité technologie. Základní projekt je dílem renomovaného architekta Josefa Smoly. Na detailech se však budou muset soutěžící dohodnout.

Kde a jak dlouho se staví Dům snů

Již zhruba za měsíc se soutěžící sejdou znovu, tentokrát „v plné polní“, aby se společně pustili do díla. Pro stavbu byl zajištěn velmi lukrativní pozemek na východním okraji Prahy. Páry tu prožijí na stavbě až čtyři měsíce života.

Kamery je nebudou sledovat všude, dopřáno jim bude i malé soukromí. Pracovat však budou společně. Postupně budou vyřazovány, dílem mezi sebou či na základě rozhodnutí televizních diváků. O vítězi se rozhodne v přímém přenosu ve velké televizní show. Vítězný pár získá dům společně a také v něm bude muset spolu žít.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů