Čtvrtek, 28. března 2024

Pozvánka na přednášku „Ovzduší a naše zdraví“

Pozvánka na přednášku „Ovzduší a naše zdraví“

OSTRAVA – U příležitosti Světového dne zdraví – 7. dubna – zve ostravská pobočka sdružení Arnika veřejnost na přednášku „Ovzduší a naše zdraví“. Odborníci na danou problematiku budou hovořit o vlivu znečištění ovzduší na naše zdraví, o problematice astmatu a alergií, ale také o faktorech, které stav životního prostředí zlepšují. Návštěvníci přednášky se pak sami mohou odborníků zeptat na to, co je zajímá. Jak vysvětluje Mgr. Vendula Kubačáková, vedoucí ostravské pobočky Arniky, cílem akce je poskytnout občanům komplexní pohled na problematiku ochrany zdraví v regionu se znečištěným životním prostředím: „Přednáškou a následnou diskusí chceme Ostravany motivovat k zájmu o jejich zdraví i to, co je každodenně ovlivňuje“.

Pozvání přijali MUDr. Radim Šrám, CSc. z Ústavu experimentální medicíny Akademie věd ČR, MUDr. Eva Rychlíková ze Zdravotního ústavu v Kolíně, plicní lékařka MUDr. Andrea Matulová a alergoložka MUDr. Olga Škopková.

Přednáška se koná v úterý 7. dubna 2009 v 16:45 hodin v přednáškové místnosti dětského oddělení Městské knihovny v Ostravě, 28. října 2 (vedle Mostu Miloše Sýkory).

V 11 hodin proběhne k přednášce „Ovzduší a naše zdraví“ tisková konference s MUDr. Radimem Šrámem v literární kavárně knihkupectví Academia, Zámecká 2 v Ostravě. Na Vaše dotazy budou připraveny odpovídat také Mgr. Vendula Kubačáková, vedoucí ostravské pobočky Arniky a Ing. Miroslava Jopková z programu Toxické látky a odpady, sdružení Arnika.

Přednášku pořádá sdružení Arnika v rámci projektu Čistější ovzduší pro Ostravsko, který je podpořen Ministerstvem životního prostředí.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů